Kaj je pomembno pri deskah za 2 osebi?

Ali se odločate za SUP-anje z družbo, potem je pomembno preveriti, če ne presežeta maksimuma teže obremenitve deske.

Vsaka deska je drugačna in nekatere niso dovolj močne, da bi nosili več ljudi.

Želite iti skupaj na vodo, vendar vaša trenutna deska ne prenese teže in se upogne, zaradi česar je skupno veslanje precej počasno. Vam to zveni znano? Potem si morate ogledati deske primerne za 2 osebi.

Dobra deska za 2 osebi ima višjo omejitev teže kot običajna deska in tako lahko podpirala vas kot vašega prijatelja ali partnerja.

Obstaja nekaj stvari, na katere morate biti pozorni , da zagotovite, da lahko skupaj stopite na vodo in takoj začnete z veslanjem. Naredili bomo kratek povzetek različnih pomembnih tem v zvezi s tem:

Največja nosilnost
Najpomembnejša je največja nosilnost, saj mora deska ostati trda in se ne prepogniti na vodi. To bi povzročilo izgubo hitrosti in lahko zmočite noge ali še huje, celo poškodujete desko. Preprosto stehtajte sebe in svojega predvidenega partnerja za veslanje ter upoštevajte 10-odstotno možnost nihanja, ker boste morda želeli s seboj vzeti otroka, hišnega ljubljenčka ali nekaj prtljage.

Velikost in oblika deske za veslanje
Seveda potrebujete tudi desko za veslanje, ki je dovolj velika, da imata oba prostor za veslanje. Ne priporočam deske pod 320 cm za dve osebi, tako da ste lahko prepričani, da imata oba dovolj prostora za gibanje in da se ne zaletavata drug ob drugega.

Oblika je pomembna za namen, ki ga imate. Ali je deska širša in bolj okrogla, ima koničast nos in je manj široka? To pomeni veliko razliko v hitrosti, ki jo lahko dosežete skupaj. Za zabavo in dodatno stabilnost izberite široko in okroglo desko. Ali nameravata biti skupaj hitra in drzna? Nato izberite koničasto in manj široko desko.

 • Deskanje v hladnejšem vremenu

  Ko pomislite na SUP, boste verjetno pomislili na prijetno vroče sonce, v vaši obleki za plažo, s sončnimi žarki, ki sijejo nad vodo in ki vam dajejo porjavelost...

 • Kaj je dobro vedeti pred nakupom SUP-a?

  Rabljen ali novi sup?

  Napihljiv ali trdi sup?

  Tehnologija izdelave?

  Stabilnost supa?

  Tvoja teža in volumen supa?

 • Nasveti za začetnike

  Ko prvič stopite na SUP, je pomembno, da to poskusite to v mirnih, plitvih vodah. Prepričajte se, da imate ves prostor in na poti ni čolnov ali drugih predmetov...

1 od 3